*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی
*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

پرتاب ماهواره بر سفیر رصد

واینک افتخاری دیگر..



.همزمان با ولادت با سعاد حضرت امیرالمومنین (ع) اولین ماهواره

تصویربرداری سرزمین سرفراز ایران زمین با نام رصد با حامل

سفیر رصد پرتاب و با موفقیت در مدار قرار گرفت.


ماهواره رصد از کلاس ریزماهواره های سنجش از دور است که قابلیت تصویر برداری و ارسال تصاویز به ایستگاههای زمینی را دارد.

این ماهواره نسبت به ماهواره امید از زیرسامانه های پیچیده تری بهره میبرد از جمله آرایه های خورشیدی - سامانه ناوبری فضایی- سیستم عکسبرداری اپتیکی از سطح زمین با قدرت تفکیک 150 متر و سامانه ارسال تصاویر به زمین و...




ماهواره رصد 15.3 کیلوگرم وزن دارد.




حامل سفیر رصد نیز از کلاس ماهواره برهای سبک است که 26 تن وزن دارد. سفیر یک ماهواره بر دومرحله ایست . این حامل مشابه همان حاملی است که ماهواره امید را در مدار قرا داد.

موتور این ماهواره بر 32 تن رانش تولید میکند و از کلاس موتورهای سوخت مایع است.



موتور مرحله دوم این ماهواره بر قابلیت جیمبال دارد یعنی به سامانه کنترل بردار رانش مجهز است . سامانه کنترل بردار رانش به این مرحله امکان مانور در خلا را میدهد . معمولا در محیط جو فشرده سطوح کنرلی مانند بالها و بالکها این وظیفه را برعهده دارند.




چند تصویر از حامل سفیر...


حامل سفیر 22 متر طول و 26 تن وزن و قطری معادل 1.25 متر دارد.







موتور مرحله اول سفیر رصد از نوع موتورهای سوخت مایع است وتوانایی تولید 32000 کیلوگرم پیشران مفید را دارد  . قطر اگزوز خارجی این موتور 1.25 متر است .  این موتور قادر است یک محموله 26 تنی را تا ارتفاع 69 کیلومتری زمین بالا ببرد. مرحله اول ماهواره بر سفیر رصد بعد از جدایش به زمین باز میگزدد تا برای پرتابهای بعدی مورد استفاده قرار گیرد..

احتمالا جدایش مراحل اول و دوم ماهواره بر سفیر رصد  بر فراز استان سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.


پوشش بالایی حفاظت کننده از ماهواره موسوم به فیرینگ

این پوشش ماهواره قرار داده شده در نوک موشک را از انواع تنشهای مخرب مکانیکی . آیرودینامیکی - صوتی - دمایی -محفوظ نگه میدارد.

محموله یک موشک ماهواره بر در هنگام پرتاب متحمل انواع فشارهای صوتی ناشی از صدای موتورهای موشک و تنشهای لرز ه ا ی و مکانیکی ناشی از لرزش شدید ماهوارهبر که  براثر بارهای سنگین آیرودینامیکی و سامانه تولید رانش بوجود می آید -و تنشهای دمایی ناشی از تغییر ارتفاع و دمای محیط پروازی میشود لذا برای حفاظت از محموله در برابر این تنشها لازم است که آنرا با پوششهای عایق صدا- لرزش- حرارت  و با ساختاربسیار مستحکم  بپوشانند.  ضمن اینکه این پوشش نباید در برابر ارسال آنلاین وضعیت محموله عایق باشد.

به گفته برخی منابع فیرینگ بکار رفته در ماهواره بر سفیر -1 که در نیمه شعبان 1387 به فضا پرتاب شدمانع از ارسال اطلاعات ماهواره شبیه سازی میشد که این نقص در زمان پرتاب ماهواره امید برطرف شدو ماهواره امید با موفقیت در مدار قرار گرفت.



در پایان این دستاورد عظیم را به همه متخصصان اقتدار آفرین این

سرزمین اقتدار آفرین تبریک عرض میکنیم.

نظرات 1 + ارسال نظر
حسین م شنبه 1 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 02:06

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد