*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی
*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

مهمترین تجهیزات دفاعی کشور در رژه های 31 شهریور




مهمترین تجهیزات دفاعی کشور در رژه های 31 شهریور
نمایش و رونمایی آخرین دستاوردهای تجهیزاتی همواره بخشی از این رژه بوده است که مورد توجه رسانه های داخلی و خارجی و مردم عزیز کشورمان بوده است. در این گزارش به مرور مهمترین تجهیزات و برخی ویژگیهای رژه در سالهای گذشته اشاره می کنیم.
 سی و یکم شهریور ماه که سالروز تهاجم ناجوانمردانه رژیم بعث عراق به جمهوری اسلامی ایران است سرآغاز هفته دفاع مقدس قرار داده شده تا یاد آنروزها زنده شود. اما لزوم برخورداری از توان بازدارنده نظامی که حافظ امنیت و ثبات کشور است موجب شده تا در این روز یگان های نمونه تمامی نیروهای مسلح کشور به همراه تجهیزات مهم و همچنین دستاوردها نوین خود در زمینه سخت افزار در جوار مرقد رهبر کبیر انقلاب و از مقابل مسئولین کشوری و لشگری رژه می روند تا بخشی از توانمندی های خود را ارائه دهند. نمایش و رونمایی آخرین دستاوردهای تجهیزاتی همواره بخشی از این رژه بوده است که مورد توجه رسانه های داخلی و خارجی و مردم عزیز کشورمان بوده است. در این گزارش به مرور مهمترین تجهیزات و برخی ویژگیهای رژه در سالهای اخیر اشاره می کنیم.
سال 89
یکی از پربارترین رژه های نیروهای مسلح از بعد معرفی تجهیزات و فعالیت های انجام شده مربوط به سال گذشته بوده است. نسل سوم از خانوادهخ قاصد که موشک هوا به سطح قاصد3 با برد بیش از 100 کیلومتر و توانایی ویژه در شناسایی اهداف دریایی به عنوان یک موشک دورایستا است از جمله این تجهیزات بود.
موشک های ضد کشتی هواپرتاب که تحت پروژه قائم بر روی جنگنده بمب افکن های نیروی هوایی ارتش نصب شده اند و بردهای 40 تا 120 کیلومتری دارند دستاورد مهم دیگری بود که نشان از بهینه سازی پرنده های نهاجا با تجهیزات جدید متناسب با تهدیدات پیش روی کشور داست.

بمب افکن بدون سرنشین کرار به عنوان دوربردترین پهپاد کشور و اولین بی سرنشین با قابلیت ویژه هوا به سطح که چندین فروند آن بر روی تریلر در رژه کرد. این پهپاد که 31 مرداد ماه سال گذشته، در روز صنعت دفاعی معرفی شد قابلیت های بسیاری داشته وعلاوه بر رفع نیازهای نیروی های مسلح به پهپادهای با سرعت نزدیک به صوت قابلیت حمل موشک های ضدکشتی سبک و کوتاه برد را نیز دارد که انشاالله در آینده نزدیک در گزارش مستقلی به آن خواهیم پرداخت.
موشک بالستیک قیام(قیام1) که در واقع نتیجه بیش از دو دهه فعالیت در زمینه ساخت موشک های بالستیک بوده و نشانه های طراحی بومی به وضوح در آن به چشم می خورد از دیگر تجهیزات نمایش داده شده در سال گذشته بود.
حضور تعداد زیادی موتورسیکلت چهارچرخه تاکتیکی ای-تی-وی-500 که قبلاً نیز آنرا معرفی کرده بودیم علاوه بر تهران در سایرشهرها نیز به چشم می خورد که نشان از نرخ تولید و تحویل مناسب این وسیله است که از تجهیزات متنوعی بر روی آن می توان استفاده نمود.
تیربار چند لوله چرخان(گتلینگ) اخگر با نواخت تیری بالغ بر 4000 تیر در دقیقه و برد حدود 2000 متر با کالیبر 7.62 میلیمتر که قابل استفاده علیه اهداف پرتحرک زمینی و اهداف هوایی در ارتفاع بسیار پایین است در این رژه به چشم می خورد.
از دیگر تجهیزات مهم حاضر در رژه، سامانه پدافند هوایی اف-ام-80 است که پس از بهینه سازی و مجهز شدن به برخی زیرسامانه های جدید مجدداً عملیاتی شد. این سامانه کوتاه برد ارتفاع پایین، برای مقابله با موشک های کروز و کارکرد در شرایط دشوار جنگ الکترونیک بهینه شده و در تعداد مناسبی در حال خدمت است.
حضور پرتعداد موشک های بالستیک که شامل 4 موشک زمین‌ به ‌زمین سوخت جامد سجیل(با برد 2 هزار کیلومتر)، 4 موشک زمین به زمین سوخت مایع قدر1، 8 موشک از خانواده موشک‌های شهاب و 4 موشک زمین به زمین فاتح 110 که در مجموع 20 موشک بالستیک حاضر در رژه را تشکیل می دادند نمایشی پرقدرت داشتند.
تعداد زیادی هواپیمای بدون سرنشین در انواع مختلف از جمله شاخین، صاعقه، ابابیل و سهند نیز از مقابل دیدگان حضار عبور کردند.

سال 88
در این سال عبور انواع هواپیماهای جنگنده و ترابری از مقابل جایگاه برای نشان دادن توانایی کشورمان در عملیاتی نگه داشتن تجهیزات هوایی خود در شرایط تحریم بهترین اثبات بود. هواپیماهای اف-4، اف-5، صاعقه، آذرخش، میگ-29، اف-14، سوخو-24، هواپیمای ترابری سی-130، هواپیماهای سوخت رسان و ترابری بوئینگ 707 و 747 از جمله هواپیماهایی بودند که از سراسر کشور در فرودگاه مهرآباد مستقر شده و به رژه رسیدند.

موشک بالستیک سجیل که در کنار موشک های قدر1، شهاب3 و عاشورا گروه موشک های دوربرد ایران را تکمیل نموده است در این رژه به نمایش در آمد. این موشک دو مرحله‌ای که از سوخت جامد استفاده می‌کند حدود 2 هزار کیلومتر برد داشته و با نوآوری های خود در زمینه سامانه جدایش، خروج از جو و بازگشت به آن، سامانه های کنترلی و هدایت بهینه شده یکی از واکنش سریع ترین سلاح دوربرد کشور محسوب می شود.
سامانه پدافند هوایی تور ام-1 به عنوان پیشرفته ترین سامانه کوتاه برد کشور با قابلیت ردگیری حمله همزمان 10 هدف و حمله به دو هدف برای اولین بار در این سال در معرض دید عموم قرار گرفت. 29 مجموعه از این سامانه خریداری شده است که وظیفه دفاع هوایی از نقاط حیاتی را بر عهده دارد. این سامانه توسط متخصصان داخلی بهینه سازی نیز شده است.

موشک پدافند هوایی میانبرد شاهین نیز که اوائل سال 88 رو نمایی شده بود در این رژه حضور یافت. این موشک برای هدف قرار دادن اهداف در برد و ارتفاع متوسط ساخته شده از سامانه های الکترونیکی پیشرفته ای برخوردار است.
توپ پدافند هوایی 8 لوله که بعداً به عنوان یکی از اجزای سامانه پدافند هوایی توپخانه ای مصباح1 هم معرفی شد در این رژه به نمایش درآمد.

سال 87
یکی از ویژگی های مطرح رژه نیروهای مسلح کشورمان در این سال بهینه سازی اکثریت قریب به اتفاق تجهیزات به نمایش درآمده در تمامی شاخه های هوایی، دریایی و زمینی توسط متخصصان کشورمان بود. این سامانه ها از نمونه های ارتقاء یافته و مجهز شده به آخرین فناوری روز کشور بودند که با توجه به تعدد آنها توجه بسیاری را به خود جلب نموده و بازتاب خوبی در رسانه خارجی داشت.

از آن جمله باید به نمایش موشک پدافنده هوایی دوربرد سامانه اس-200 اشاره کرد که از آن سال به بعد ابعاد مختلفی از ارتقای این سلاح راهبردی دفاعی به مردم اطلاع داده شد. البته پیش از آن نیز اس-200 همواره پای ثابت بخش پدافند هوایی در رژه ها بود و همواره مورد توجه عکاسانی که این رژه را پوشش می دهند است.
توپ پدافند هوایی 6 لوله 23 میلیمتری نیز در این رژه در معرض دید عموم قرار گرفت و در کنار تیربار 8 لول 12.7 میلیمتری نوید تقویت بیش از پیش دفاع هوایی نزدیک و بسیار نزدیک را در کشور می داد.

سال 86
رژه 31 شهریور ماه این سال یکی از آن رژه هایی بود که تلاش مسئولان امر بر نمایش تجهیزات بومی تولید شده در داخل تمرکز کرده بود. تعداد زیادی از تجهیزات پروازی این رژه به همت شرکت صنایع هواپیما سازی ایران(هسا) ساخته شده بود. از جمله هواپیمای ترابری منطقه ای ایران-140 که با تلاش طراحان کشورمان در نمونه های باربری و گشت دریایی نیز آماده شده و به زودی نمونه گشت دریایی تحویل خواهد شد. هواپیمای جنگنده صاعقه حاصل تلاش نیروی هوایی ارتش است که تولید آن به هسا سپرده شده و در این روز به اجرای عملیات پروازی پرداخت.

بالگرد حمل و نقل شاهد278 نیز به عنوان یک بالگرد سبک که علاوه بر ارگان های نظامی به مشتریان غیرنظامی نیز تحویل داده شده و توسط مرکز تحقیقات صنایع هوایی شاهد ساخته و در هسا تولید می گردد از شرکت کنندگان در رژه هوایی آن سال بود.
شاید یکی از مهمترین تجهیزات نمایش داده شده در سال 86 موشک بالستیک دوربرد سوخت مایع قدر1 بود که به عنوان نسل بعدی خانواده موشک های شهاب، با برخورداری از فناوری های جدید قدرت بازدارندگی دفاعی کشورمان را به طور قابل توجهی تقویت نموده و با توانایی رسیدن به برد 1800 کیلومتر تمامی پایگاه های دشمنان اصلی کشور را زیر پوشش خود قرار می دهد.
تانک ذوالفقار که توسط نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده نیز در رژه این سال حاضر بود.
امروز نیز مراسم رژه نیروهای مسلح در شهرهای مختلف کشورمان برگزار خواهد شد و تجهیزات و از آن مهمتر نفرات بار دیگر با نمایش اقتدار خود آمادگی نیروهای مدافع کشور را برای دفاع همه جانبه به رخ همگان خواهند کشید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد