*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی
*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

موشک اس-75 شوروی موشکی همه فن حریف


موشک اس-75 شوروی 

موشکی همه فن حریف



موشک اس-75 یک موشک پدافند موشکی سیستم دفاع هوایی سام -2 شوروی است که در کشورهای متعدد از آن استفاده شده است. این موشک یک سیستم سوخت مایع است و از یک بوستر سوخت جامد برای شلیک از سکوی پرتاب بهره میگیرد. گفتنی است برخی کشورهای آسیایی مانند ایران- چین و کره شمالی و... علاوه بر بخدمت گرفتن این موشکها در سیستم دفاع هوایی خود نمونه هایی از آنرا به موشکهای بالستیک تبدیل کرده اند.



موتور کمکی سوخت جامد که به عنوان مرحله اول موشک شناخته شده است یک بوستر PRD-18 kartokove است که رانشی معادل 265-455 کیلونیوتن تولید میکند و مداومت فعالیت آن نیز 3-5 ثانیه است.

مرحله دوم نیز برای تولید نیرومحرکه از زوج پیشرانه  هایپرگولیس استفاده میکند. از آنجا که این مرحله به عنوان مرحله اصلی موشک از سوخت مایع بهره میبرد برای سوخت آن از TG-02و برای اکسیدکننده آن از AK-20k استفاده شده است.

استارت موتور مرحله دوم نیز توسط   ماده OT-55 (نیترات ایزوپروپیل) در این سیستم انجام میشود. از این ماده همچنین برای استارت موتورهای مدلهای مختلف V-750مانند 1D-11Dو 13D استفاده شده است. این ماده فشار موردنیاز زوج پیشرانه را در مخازن تامین میکند. وجود این فشار باعث میشود سوخت و اکسید کننده با فشار بالا به محفظه وارد شوند و فرآیند تولید نیذوی موتور در فشار بالا انجام شود.










موشکهایی با سرجنگی هسته ای


در طول جنگ سرد یکی از مهمترین و وحشت آور ترین اقدام مدافعان استفاده از سلاحهای اتمی بر روی موشکهای پدافند اتمی خودبود. بر همین اساس تعدادی از موشکهای  اس -75 نیز برای انهدام کلاهکها و بمب افکنهای دشمن به کلاهکهای سبک اتمی مجهز شدند. گفتنی است انفجار کلاهکهای اتمی موجب انهدام کلاهک موشکهای قاره پیمای دشمن میشود و اثرات آنرا به صفر میرساند. هر چند این روش ممکن است حتی تجهیزات شناسایی خودی را نیز نابود کند. هم اکنون نیز برخی از سیستمهای مجهز به سلاح اتمی در کشورهای روسیه و آمریکا در حال خدمت نظامی هستند. این گونه از موشک سام-2 کلاهکی به جرم 295 کیلوگرم داشت و قادر به حمل یک کلاهک اتمی با توان 15 کیلوتن بود.گونه های دیگری هم از سام 2 وجود دارد که که کلاهک های تجزیه شونده ایی به وزن130 کیلوگرم که قدرت انفجار بالایی داشتند که یا به هدف میزدند یا در نزدیک هدف منفجر میشدند.این گونه با شعاع انهدام کامل 65 متر وبا قدرت تخریب زیاد با شعاع 100 تا 120 متر داشتند.این سری سیستم جبران کننده خطا داشت که تا 75 متر بی دقتی را جبران میکرد. سیستم (وی-75)طراحی ساده ایی داشت و با حداقل زمان ممکن میشد خدمه را آموزش داد تا آن را اداره کنند. نمونه استاندارد قرار گیری لاننچر ها باید به این ترتیب میبود که  6 لانچر به صورت 6 ضلعی با فاصله 60 تا 100 متر از یکدیگر فاصله داشته باشند لانچرها میتوانستن که در زمین یا بتون ثابت باشند.سیستم سام 2 را تیم کنترل آتش -پست فرمان کامپیوتری- رادار کنترل موشک فان سونگ -سیستم دوباره نمونه گیر (پی-12) هشدار دهنده و شش بار گذار مجدد به دنبال یک کش ها  در مرکز مستقر میشوند.







همانطور که گفته شد تعدادی از کشورهای آسیایی نمونه هایی از این موشک را به نوعی موشک بالستیک زمین به زمین تغییر داده اند. موشک تندر 69 یکی از این ابتکارات است.  این موشک نخستین بار توسط چینی ها با نام css-8/df-7/m-7 ارائه شد و حدود 200 فروند از این موشکها نیز به ایران صادر شد. این موشک بردی معادل 50-150 کیلومتر دارد و قادر است کلاهکی به جرم 190-250 کیلوگرم را حمل کند. این موشک ابعادی بزرگتر از V-75 دارد اما از همان طراحی استفاده میکند. گفتنی است. این موشک قابلیت مجهز شدن به کلاهکهای اتمی را دارد و قادر از پس اهداف نظامی دشمن بخوبی بربیاید. البته تحلیلگران اعتقاد دارند که با توجه به کلاهک سبک وزن این موشک نمیتوان از آن برضد اهداف مستحکم دشمن استفاده کرد اما میتوان شهرهای دشمنرا با این موشکها بمباران کرد.این موشک برای هدایت از یک سیستم اینرسیایی توسعه یافته بهره میبرد و دایره خطای احتمالی آن بین 50-100 متر تخمین زده میشود. وزن شلیک این موشک 2650 کیلوگرم است و طول آن نیز 10.8 متر است. قطر این موشک نیز یک متر ذکر شده که نسبت به ابعاد v-75با  طول 10.6 مترو قطر 0.7 متر ابعاد بزرگتری است. لازم بذکر است که جمهوری اسلامی ایران نمونه ای از این موشک را به یک موشک بالستیک ضد کشتی با برد ی حدود 150-250 کیلومتر تبدیل کرده است. در مورد سیستم هدایت آن اطلاع چندانی در دست نیست اما به نظر میرسد که از همان بسته هدایتی موشک خلیج فارس ضد کشتی با برد 300 کیلومتر و کلاهک650 کیلوگرمی استفاده شده باشد. این موشک در هنگام اصابت به هدف 4 ماخ سرعت دارد.


.....................................................

نظرات 3 + ارسال نظر
.. جمعه 18 فروردین‌ماه سال 1391 ساعت 10:57 http://www.snipers.ir

سلام مطلب خوبی بود مرسی

.. دوشنبه 21 فروردین‌ماه سال 1391 ساعت 23:02 http://www.snipers.ir

سلام واسه دعوتنامه لطفا ایمیلتون بفرستید تا من واسه اون دعوتنامه بفرستم

سام چهارشنبه 31 خرداد‌ماه سال 1391 ساعت 23:36 http://academypadafand.mihanblog.com

سایت خوبی داری... اما اطلاعات موشکیت خیلی جسته و گریخته هست

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد