*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی
*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

سامانه‌های دفاعی آزمایش نشده‌اند، شهاب3 هولناک است


سامانه‌های دفاعی آزمایش نشده‌اند، شهاب3 هولناک است


رابرت هادیک تحلیل‌گر نظامی اندیشکده فارین پالسی پیش از طرح این سوال که آیا سامانه‌های دفاع موشکی اسرائیل آماده است تا به هرگونه پاسخ ایران به حمله نظامی اسرائیل پاسخ گوید، گفت: این یک آزمایش نیست.




به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، به گفته هادلیک، انگیزه طرح این سوال همان گفته ماتان فیلنای معاون وزیر جنگ اسرائیل است که گفت اسرائیل آماده جنگی 30 روزه با ایران است که در آن 500 اسرائیلی بعد از شلیک روزانه صدها موشک ایران به شهرهای اسرائیل کشته می‌شوند و در این چارچوب باید سناریوی شرکت حزب‌الله و حماس در جنگ شعله‌ور شده را نیز مدنظر قرار داد که تل‌آویو و قدس و بسیاری دیگر از شهرها و پایگاه‌های نظامی را - در جنگی موشکی که اولین بار از نوع خود بعد از جنگ اول خلیج فارس در سال 1991 میلادی به شمار خواهد رفت- تهدید می‌کند.

 

با وجود احتمال خویشتنداری ایران یا محدود ماندن دایره جنگ، اما این احتمال زیاد نیز وجود دارد که دایره درگیری گسترش یابد که آزمونی دشوار و حساس برای سامانه‌های دفاع موشکی جدید است که نه تنها بر اسرائیل بلکه بر نقشه‌های آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام تاثیر می‌گذارد، چرا که آمریکا سامانه‌های موشکی و ضد موشکی خود را در مرکز راهبرد خویش برای منطقه قرار داده است.

 

در زمینه واکنش ایران به حمله نظامی اسرائیل باید گفت که اسرائیل با زرادخانه روز افزون موشک‌های بالستیک ایران مواجه خواهد شد و در میان این زرادخانه، اسرائیل به طور اساسی از موشک "شهاب3" ایران هراس دارد که برد آن 1300 کیلومتر است و مجهز به کلاهک انفجاری یا شیمیایی با وزن بین 760 تا 1100 کیلوگرم می باشد.

 

مرکز تحقیقات کنگره آمریکا فاش کرد که ایران 25 تا 100 موشک شهاب3 در اختیار دارد که در مناطق مختلف کشور در زیر زمین و سکوهای پرتاب متحرک در خودروهای سنگین مستقر شده‌اند.

 

درمقابل، سامانه دفاع موشکی اسرائیل وجود دارد که برای مقابله با موشک شهاب 3 طراحی شده است و عملکرد این سامانه و تاثیر آن آزمایش شده است اما نگرانی از این است که این سامانه قبلا در جنگ واقعی مورد استفاده قرار نگرفته است.

 

رادارها و سامانه های هشدار راه‌دوری نیز که آمریکا برای تقویت قدرت اسرائیل در رصد موشک‌ها و دریافت اطلاعات درباره اهداف مورد نظر در فلسطین اشغالی مستقر کرده است، به نوبه خود در بوته آزمایش قرار خواهند داشت و ساز و کار همه سامانه‌های راداری در جمع آوری اطلاعات و انتقال و پردازش آن درشرایط نبردی عملی در معرض آزمون قرار خواهند داشت.

 

همچنین سامانه ضدموشکی "آرو2" که یک سامانه دفاع ضد موشکی بالستیک و اولین موشک توسعه یافته اسرائیل و آمریکا ویژه مقابله و انهدام موشک های بالستیک در سطح منطقه‌ای برای اولین بار در رویارویی واقعی با ده‌ها فروند موشک شهاب 3 قرار خواهند داشت و باید آگاه بود که شلیک این موشک‌ها در محدوده گسترده برای فشار بر سامانه آرو و کسب فرصت استفاده از موشک‌های خود – قبل از اقدام اسرائیل در انهدام آنها با حملات هوایی- به نفع ایران خواهد بود.

 

درهمین راستا، ممکن است سامانه پیشرفته دفاع موشکی "ایجیس" (Aegis) بکارگرفته شود که نیروی دریایی آمریکا از آن بهره می‌برد و مسئولان آمریکایی در این مرحله در برابر سوال دشواری درخصوص ورود مستقیم این سامانه به جنگ قرار خواهند داشت زیرا ورود مستقیم به جنگ از یک منظر منافع آمریکا را در معرض پاسخ انتقام‌جویانه ایران قرار می‌دهد اما از منظر دیگر به آمریکا کمک می‌کند تا به هم‌پیمانان خود در اروپا، آسیا و خاورمیانه نشان دهد که شراکت دفاعی موشکی با واشنگتن در صورت لزوم کارساز و موثر خواهد بود.

 

از سوی دیگر، جنگ اسرائیل و ایران پیامدهای عمیقی در راهبردهای نظامی و سرمایه گذاری‌های آمریکا در آسیا به همراه خواهد داشت زیرا وزارت دفاع آمریکا در گزارش‌های سالانه خود از مدرن شدن و توسعه توانمندی‌های موشکی چین مکرر سخن می گوید.

 

در صورت وقوع جنگ، طراحان نظامی در ارزیابی نظریه‌های خود بازنگری خواهند کرد و در صورت موفقیت ایران در ضربه نظامی به تل‌آویو و اهداف دیگر در اسرائیل؛ این موفقیت شک و تردیدهایی را میان تصمیم گیرندگان در آمریکا درباره طرح‌های دراز مدت آنها در تمرکز بر اقیانوس آرام ایجاد خواهد کرد و این جنگ همچنین بر بحث و جدل ها در داخل پنتاگون درباره حمایت مالی از سامانه‌های ضد موشکی قاره‌پیما تاثیر خواهد گذاشت.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد