"لئونید ایواشوف" رئیس آکادمی مشکلات ژئوپولیتیک روسیه به خبرنگاران گفت که عرضه احتمالی سیستم های روسی دفاع ضد موشکی اس-300 به ایران می تواند پتانسیل دفاعی ایران در صورت حمله نظامی احتمالی از سوی آمریکا و اسرائیل را تحکیم کند.
در عین حال این ژنرال ابراز تردید نمود که روسیه این سیستم های ضدهوایی را به ایران عرضه کند. ایواشوف گفت: "من بسیار تردید دارم که در شرایط کنونی روسیه تصمیم به عرضه اس- 300 به ایران بگیرد، همین طور نیز به سوریه".
این کارشناس نظامی گفت: "اگر ایران در صورت حمله هوایی آمریکا و اسرائیل از این سیستم ها استفاده کند، خساراتی که وارد می شد، شاید برای آنها (آمریکا و اسرائیل) غیرقابل قبول می بود. این می توانست تناسب نیروها و تناسب خسارات را تغییر دهد".
قرارداد عرضه سیستم های اس-300 به ایران در ماه دسامبر 2005 امضا شده بود، اما رسماً از آغاز تحقق این قرارداد اطلاعی داده نشده است. پیشتر برخی رسانه ها اطلاع داده بودند که بخش هایی از این سیستم به ایران عرضه شده اند، اما موشک ها هنوز تحویل نشده اند.
روز 8 فوریه 2010 "الکساندر فومین" معاون اول مدیر سازمان فدرال همکاری های فنی و نظامی روسیه به «ریا نووستی» گفت که علت تاخیر در اجرای قرارداد این است که روسیه نقایص فنی این سیستم ها را برای عرضه به ایران رفع می کند. به گفته وی، نقایصی فنی در بخش فرکانس های رادیویی پیدا شده بودند که هم اکنون برطرف می شوند.
اخبار مربوط به احتمال عرضه مجموعه های موشکی اس-300 از روسیه به ایران نگرانی کشورهای غربی و اسرائیل را برانگیختند.
سیستم های اس-300 ویژه دفاع از مووسسات صنعتی، نهادهای دولتی، پایگاه های نظامی و مقرهای فرماندهی در برابر حملات هوایی و فضایی دشمن هستند. این سیستم قادر به نابودسازی اهداف بالستیک بوده و از قابلیت واردسازی ضربه به اهداف زمینی نیز برخوردار است. تازه ترین مدل سیستم اس-300 می تواند هواپیماهای دشمن را در فاصله 150 کیلومتری و ارتفاع 27 کیلومتری نابود کند. پیشتر روسیه به ایران مجموعه های ضدهوایی موشکی تور-ام1 را با برد شلیک 12 کیلومتر و ارتفاع پرواز موشک 6 کیلومتر عرضه کرده بود.