چین: برنامههای موشکی پکن با هدف تهدید هیچ کشوری نیست
مقامات چین اعلام کردند: آزمایش اخیر موشک مافوق صوت این کشور نباید باعث نگرانی بیجهت آمریکا و یا هر کشور دیگری شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی اسپیس، وزارت دفاع ملی چین در بیانیهای گفت: آزمایش اخیر موشک مافوق صوت کشورمان که در تاریخ 9 ژانویه انجام شده است، هدفش افزایش قابلیت چین برای نفوذ به سیستمهای دفاع موشکی آمریکا نبوده است.
این بیانیه که روز پنجشنبه در روزنامه دولتی چاینا دیلی منتشر شد، عنوان کرد: این عادی است که چین در خاک خود و در مرزهای خود آزمایشات علمی براساس طرحهای خود انجام دهد. هدف این آزمایشها هیچ کشور و یا هدف خاص دیگری نیست.
بنا به گفته پایگاه اینترنتی فری بیکن آمریکا، موشک مافوق چین که در تاریخ 9 ژانویه آزمایش شد از طریق یک موشک قارهپیمای بالستیک و در ارتفاع 100 کیلومتری شلیک شده است.
یک موشک مافوق صوت به دلیل آنکه از بالای جو زمین شلیک میشود، سختتر از موشکهای قارهپیما قابل انهدام از سوی سیستمهای دفاع موشکی است.
به گزارش مشرق به نقل از فارس، «عوزی رابی» بنیانگذار برنامه موشکی در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در مورد مؤثر بودن قدرت موشکی حزب الله هشدار داد و از احتمال تبدیل شدن این موشکها از یک تهدید تاکتیکی به یک تهدید استراتژیک خبر داد.
وی همچنین از انبار موشکی بزرگ که حزب الله در اختیار دارد صحبت کرد و آن را فراوان و دقیق و باقدرت نشانه روی توصیف و تصریح کرد که این حزب در حال دست یابی به یک موشک بالستیک دور برد با توان نشانه روی است.
عوزی رابی تصریح کرد: انبار موشکی که حزب الله و سوریه در اختیار دارند عبارت است از هزاران موشک سنگین و سبک و تاکید کرد که این خبر بدی است و خبر بدتر این است که تلاشهایی وجود دارد که این موشکها به موشکهای هوشمند تبدیل شود.
رابی به موفقیتهای ایران در زمینه ساخت موشک اشاره و مثالهایی را در این زمینه ذکر کرد؛ «از جمله آنها موشک زلزال 2 است که در زمره موشکهای دارای توانایی نشانه روی به حساب میآید و افزود که نسل سوم این موشکها به دو سامانه نشانه روی و مکان یابی مجهز است.
این مقام رژیم صهیونیستی تاکید کرد که سوریها نیز توان دست یابی به این تکنولوژی، سوار کردن آن بر روی موشکهای ام 600 و تبدیل آن به موشکهای با قدرت نشانه روی را دارند و احتمال داد که حزب الله نیز به این توان موشکی دست پیدا کرده باشد.
وی در مورد جنگ آینده بر مبنای اطلاعات که در اختیار داشت گفت: «هر تهاجمی با موشک ام 600 علیه وزارت دفاع یا مقر ستاد کل ارتش در تل آویو موجب تخریب نیمی از این مکانها خواهد شد و میتواند صحنه آسمان تل آویو را تغییر دهد.»
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، خبرگزاری رویترز خبر داد که سرائیل موشک رهگیر به روز شده آرو را به آزمایش گذاشت.
بنا بر این گزارش، هر چند این موشک هیچ هدفی را رهگیری نکرده اما رژیم صهیونیستی مدعی شده که این آزمایش موفقیت آمیز بوده است. این دومین آزمایش موشک آرو ظرف یک دهه اخیر محسوب می شود.
آرو، یک سیستم ضد موشکهای بالستیک است که برای اولین در تاریخ 7 نوامبر 2002 به نمایش گذاشته شد. در فوریه 2003، IAI (صنایع هوافضای اسرائیل) قراردادی را با شرکت بوئینگ منعقد کرد. طبق این قرارداد شرکت بوئینگ متعهد می شد اجزای الکترونیکی حساس سیستم آرو را در ایالات متحده تولید کند.
بوئینگ همچنین متعهد شد تا حدود 50 درصد قطعات و اجزای موشک را در ایالات متحده تولید نماید. شرکت بوئینگ اجزای گوناگونی از سیستم موشک را تولید کرد. بدین جهت همزمان از همکاری 150 کمپانی آمریکایی نیز جهت تولید نهایی موشک بهره گرفت. IAI نیز عهده دار شد تا مونتاژ و جمع آوری نهایی قطعات منفصله موشکهای ارسال از سوی ایالات متحده را انجام دهد.
بر اساس این گزارش، هر مجموعه از سیستم موشکی آرو، شامل 4 یا 8 لانچر (پرتابگر) موشک است هر لانچر نیز شامل شش فروند موشک آماده شلیک است.
تل آویو، 13 دی، خبرگزاری «ریا نووستی»/ اسراییل و آمریکا روز جمعه برای دومین بار سیستم ضد موشکی "هتس ـ 3" را آزمایش کردند که برای نابود سازی اهداف در مرز جو زمین وفضا در نظر گرفته شده است. سیستم ضد موشکی "هتس ـ 3" به عنوان بخشی از سپر موشکی چندین لایه ای اسراییل طرح ریزی می شود که قرار است در برابر تمام انواع خطرات بالقوه از موشک های دست ساز فلسطینی ها گرفته تا موشک های بالستیکی ایران ، از این کشور دفاع کند. راکت ضد موشکی در جریان این آزمایش از میدان تیری واقع در بخش مرکزی اسراییل پرتاب شد. اولین آزمایش این راکت ضد موشکی در ماه فوریه سال گذشته میلادی انجام شده بود. یادآور می شود در حال حاضر سپر موشکی اسراییل از سیستم "پتریوت" (Patriot) و مدل های قبلی سیستم "هتس" تشکیل شده است. |