![]() |
| |
آزمایش نوبتی موشک قاره پیمای "توپول" در روسیه با موفقیت انجام شد |
||
مسکو، 28 مهر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ نیروهای موشکی استرتژیک روسیه روز جمعه پرتاب آزمایشی موشک بالیستیکی قاره پیمای "توپول" را از پایگاه فضایی "پلستسک" واقع در استان آرخانگلسک انجام دادند. این مطلب را سرهنگ "وادیم کوال" سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد.
فاصله تقریبی میان "پلستسک" و میدان تیر "کورا" در منطقه "کامچاتکا" که هدف فرضی در آنجا قرارداشت، 6 هزار کیلومتر است.
سرهنگ "وادیم کوال" گفت: "پرتاب آزمایشی نظامی موشک بالیستیکی قاره پیمای "پ اس ـ 12 ام" (توپول) ساعت 13 و 12 دقیق روز 19 اکتبر سال 2012 میلادی به وقت مسکو از پایگاه فضایی پلستسک انجام شد".
این موشک با دقت زیاد به هدف فرضی در میدان تیر کورا اصابت کرد.
یادآور می شود آزمایش قبلی موشک "توپول" در ماه ژوئن سال 2012 نیز با موفقیت انجام شده بود.
"توپول" جدیدترین موشک بالستیک قاره پیمای روسی و اولین موشک بالستیکی است که پس از فروپاشی اتحاد شوروی در روسیه ساخته شده است. سوخت جامد این موشک ها باعث می شود که سرعت آنها به مراتب بیشتر از انواع پیشین باشد که در روسیه و اتحاد شوروی ساخته شده بودند. همین نکته باعث می شود رهگیری آنها توسط سیستم های نوین و آتی ضدموشکی در مرحله اولیه پرواز که معمولاً بیش از سایر مراحل آسیب پذیر است، دشوار شود
به گزارش مشرق به نقل از فارس، موفقیت جدید حزبالله لبنان بر رژیم صهیونیستی در مورد نفوذ پهپاد مقاومت با عنوان حسین ایوب به سرزمینهای اشغالی و پرواز سه ساعته این هواپیمای بدون سرنشین در حریم آبی و خاکی سرزمینهای اشغالی، این روزها بار دیگر طعم تلخ شکست را به سران رژیم صهیونیستی چشاند و مقامات این کشور را مجبور کرد تا بار دیگر بعد از موج گسترده تهدیدات علیه کشورهای منطقه از جمله ایران و لبنان کنج عزلت و انزوا اختیار کنند و تهدیدات پوشالی خود را لااقل تا چند روز که به اصلاح آبها از آسیاب بیفتد، متوقف کنند.
ابعاد سرخوردگی صهیونیست ها از تحول نیروی هوایی حزب الله
صهیونیستها که پیشتر طعم تلخ انواع شکست از حزبالله در عرصههای نبرد زمینی، دریای، اطلاعاتی و جنگ روانی را چشیده بودند، یک روزنه امید برای خود داشتند و تصور می کردند که لااقل در عرصه هوایی در توازن قوا با حزب الله دست بالا را در اختیار دارند و می توانند شکست های خود در سایر محورها را در این بخش جبران کنند، اما با رو شدن بخشی از توان حزب الله لبنان در عرصه هوایی، این برتری نیز با چالش جدی مواجه شد.
صهیونیست ها که تا چندین ساعت از شناسایی پهپاد حزبالله لبنان ناتوان بودند، حتی موفق نشدند این پهپاد را به سلامت فرود آورند تا دست کم از اطلاعات ارسالی احتمالی خبری حاصل کنند یا اینکه به تکنولوژی استفاده شده در این هواپیما پی ببرند. آنها حتی نمیدانند این هواپیما برای شناسایی به منطقه وارد شده، یا اینکه عملیات انفجاری در دستور کار داشته و یا برای آزمایش گنبد آهنین صهیونیست ها به سرزمین های اشغالی وارد شده است.
تولید انبوه پهپاد حزب الله، نیروی هوایی صهیونیست ها را فلج میکند
با وجود حیرت سران تصمیم گیری و اطلاعاتی صهیونیست ها، آنها به چند نکته به خوبی واقف هستند، آنها میدانند که حزبالله قطعا توان فنی تولید چنین پهپادهایی را در اختیار دارد و با توجه به هزینههای پایین این پهپادها به احتمال فراوان تولید انبوه این جنگ افزارهای جدید نظامی در دستور کار مقامات حزب قرار دارد یا اینکه تاکنون انجام شده است. از سوی دیگر ریسک پایین استفاده از این ابزار نظامی و قابلیت آن برای همراه داشتن تجهیزات پیشرفته تصویربرداری و مواد منفجره باعث می شود تا در هر جنگ احتمالی، این پهپادها به صورت گسترده در حملات هوایی و پروازهای شناسایی مورد استفاده قرار گیرند، بویژه اینکه قادرند تا 40 کیلوگرم مواد منفجره را با خود حمل کنند.
یموس عاموس یکی از خلبانان نظامی و از باتجربه ترین خلبانان صهیونیست در این زمینه می گوید، اسرائیل تمام عرصه هوایی [در معادله قدرت با حزبالله] را در اختیار داشت، اما مقاومت نیمی از این معادله را با موشکهای خود گرفت و الان نیز بخش دیگری را با هواپیماهای بدون سرنشین خود گرفته است. او میگوید که اگر حزب الله بتواند 500 فروند از این هواپیماها را تولید کند، این اقدام هزینههای زیادی برای اسرائیل خواهد داشت.
وی همچنین معتقد است که حزبالله میتواند این هوپیماها را با موشک های سام 7 مجهز کند، این موشک ها کوچک هستند و با شوک الکتریکی فعال می شوند و در فاصله هفت کیلومتری از هدف نیز دقت بسیار بالایی دارند، به این ترتیب ممکن است نیروی هوایی اسرائیل در آینده با هدف قرار گرفتن جنگنده هایش از سوی این هواپیماها مواجه شود.
هیچ هدفی در سرزمین های اشغالی از تیررس حزبالله در امان نیست
ضربه دیگری که با تولید پهپاد ایوب به رژیم صهیونیستی وارد شد، موضوع آسیب پذیر شدن تاسیسات گازی صهیونیستها بود که این رژیم به تازگی در دریای مدیترانه بنا نهاده است، صهیونیستها که با توجه به اظهارات نصرالله تاکنون نسبت به در تیررس بودن جنوبی ترین بنادر خود اطمینان یافته بودند، تنها تاسیسات مهم امن خود را تاسیسات گاز میدانستند که در سواحل این رژیم در دریای مدیترانه قرار دارد، این موضوعی بود که رسانههای امنیتی صهیونیستی از جمله پایگاه «اسرائیل دیفنس» به آن اشاره کرده و نوشت که تاکنون به نظر میرسید که تهدید اصلی علیه تأسیسات کاوش و استخراج گاز از دریا، در قایقهای بمب گذاری شده یا حامل افراد مسلح، خلاصه می شود، اما موفقیت حزبالله در به پرواز درآوردن پهپاد در حریم هوایی اسرائیل، اوضاع را به کلی عوض کرده است.
اتلاف هزینههای سرسامآور احداث گنبد آهنین
پهپاد ایوب با عبور از سامانه پر هزینه گنبد آهنین، آن را به گنبدی شیشه ای و شکننده تبدیل کرده که با وجود بحران اقتصادی و ناآرامی اوضاع داخلی در سرزمینهای اشغالی که به علت مشکلات اقتصادی و مشکل مسکن و تورم،ایجاد شده، بار دیگر باید صدها میلیون دلار برای ترمیم این سامانه موشکی هزینه شود، در این میان باید هزینه های سرسام آور انتقال فوری نیروهای نظامی به مناطق آسیب پذیرتر از جمله بنادر شمالی سرزمینهای اشغالی و صحرای سینا واقع در مرز مصر با فلسطین اشغالی که امکان ورود این پهپاد به سرزمین های اشغالی از آنها بیشتر است را نیز اضافه کرد، این در حالی است که با وجود تمام این هزینهها به علت در دست نبودن اطلاعات دقیق تکنولوژیکی از این پهپاد تضمینی برای موفقیت آمیز بودن این هزینه ها وجود ندارد.
وحشت صهیونیست ها از غافلگیری بزرگتر نصرالله
اما موضوعی که بیش از این مسایل سرگردانی و نگرانی صهیونیستها را بر انگیخته است، غافلگیری بزرگتری است که سید حسن نصرالله در سخنرانی خود به صونیست ها وعده داده است، آنها میدانند که نصرالله رهبری جدی است و هرگز از روی اغراق یا شوخی و به دور از واقعیت مطلبی را بیان نمی کند، به همین علت تمام پتانسیل اطلاعاتی خود را معطوف به این کردهاند که از ماهیت این غافلگیری آگاه شوند.
برخی منابع پیش بینی می کنند ارسال تصاویر و فیلمهای با دقت بسیار بالا از پایگاههای موشکهای بالستیک و دوربرد رژیم صهیونیستی، فرودگاههای نظامی و شهری و بهطور خاص تأسیسات اتمی دیمونا به وسیله صدها پرواز شناسایی که پیش از این پرواز انجام شده، غافلگیری بزرگ حزب الله برای صهیونیست ها باشد. پیشبینی میشود پخش احتمالی این تصاویر با کیفیت بالا، زلزله روانی بزرگی را در میان صهیونیستها ایجاد و آنها را شوکه کند.
این موضوعی بود که روزنامه انگلیسی "ساندیتایمز" در شماره دیروز به آن اشاره کرده و نوشت که این پهپاد از تأسیسات اتمی دیمونا نیز تصویربرداری کرده است.
برخی دیگر از کارشناسان منطقه ای اعلام کردهاند که احتمالا غافلگیری بزرگتر حزب الله لبنان برای رژیم صهیونیستی در اختیار داشتن ضد هوایی های پیشرفته است که این حزب را قادر خواهد ساخت تا جنگنده های اسرائیل را در هنگام تجاوز به سرزمین های اشغالی هدف قرار دهد. این موضوع را سرتیپ جابر از نظامیان ارتش لبنان در گفتوگو با النشره مطرح کرده و می گوید که اگر حزبالله این ضدهوایی ها را در اختیار بگیرد، دیگر حساب کردن اسرائیل بر روی نیروی هوایی در هر جنگ احتمالی به صورت کلی از بین خواهد رفت.
امین حطیط ژنرال بازنشسته و کارشناس مسایل راهبردی نیز در این زمینه میگوید که با توجه به تشکیل نیروهای سه گانه زمینی، دریایی و هوایی در ساختار نظامی حزب الله لبنان احتمالا توسعه این نیروها از غافلگیری های حزب الله لبنان خواهد بود، وی البته تاکید کرد که بر اساس یک اصل نظامی تجهیزات نظامی که علنی میشود، معمولا از تجهیزات رده دوم و سوم هستند، مثلا هنگامی که حزب الله از موشکهای خود با برد صد کیلومتر خبر میدهد، احتمالا موشک هایی با برد 150 یا 200 کیلومتر را در اختیار دارد.
حمله به لبنان قمار صهیونیستها بر روی موجودیتشان خواهد بود
به این ترتیب رژیم صهیونیستی که روزگاری برای جبران هر شکست و سرخوردگی خود در منطقه به لبنان لشکرکشی می کرد، امروزه حتی برای ورود هواپیماهای جنگنده و شناسایی خود به لبنان نیز با مشکل مواجه است. دیگر حمله به لبنان آنقدر ساده نیست که برای آغاز آن یک یا چند روز برنامه ریزی نیاز باشد، بلکه حتی اگر استراتژیست های صهیونیست بخواهند با رایزنیها و بگومگوهای فراوان تصمیم حمله به لبنان را بگیرند، می دانند که با زندگی خود قمار کردهاند و ممکن است حماقت آنها به پایانی بر موجودیت ننگین شصت ساله آنها تبدیل شود.
به گزارش مشرق، فارس به نقل از روزنامه السفیر لبنان نوشت: «علی شهاب» تحلیلگر مسایل راهبردی در مقالهای در این روزنامه پیرامون تواناییهای حزبالله در زمینه پهپاد حزبالله نوشت: بر اساس کتابها و جزوات منتشر شده از سوی مراکز مطالعاتی اسرائیل، به نظر میرسد که این رژیم دست کم از سال 2001 منتظر آشکار شدن توانمندیهای عظیم حزبالله در عرصه هوایی است.
ابابیل ایران، کم هزینه و گریز از رادار
روزنامه «یدیعوت آحارونوت» به نقل از یک مسئول امنیتی اسرائیل که در ماه می امسال با رویان بریگمن تحلیلگر امنیتی دیدار داشته، نوشته است: «در صورت حمله به ایران، حزبالله تلاش میکند پهپادهای «ابابیل» خود را وارد اسرائیل کرده و آنها را در برخی مواضع، منفجر کند». وی در توضیح این مطلب گفته است: « حزبالله تلاش می کند واحد هواپیماهای کوچک و بدون سرنشین خود را به روز کند تا برای حمله به اسرائیل از آنها استفاده نماید». ابابیل یک هواپیمای کوچک بدون سرنشین است که با هزینه نسبتاً کمی، توسط صنایع هوایی ایران بهینهسازی شده و هم اکنون چند مدل از آن ساخته شده است. این هواپیما قابلیت حمل یک کلاهک جنگیِ حاوی دهها کیلو مواد منفجره را دارد و استفاده از آن چندان دشوار نیست، از سویی به خاطر فرکانس راداری بسیار پایین آن، به سختی قابل ردگیری است.
ویژگیهای پهپاد ایرانی ابابیل
ایرانیها ده سال است که مشغول بهینهسازی هواپیماهای بدون سرنشین هستند. مدل معروف «ابابیل» تقریباً 84 کیلوگرم وزن دارد، عرض بالهای آن حدود 3 متر است و میتواند 40 کیلوگرم مواد منفجره را با خود حمل کند. سرعت این پهپاد به 290 کیلومتر در ساعت می رسد و می تواند 90 دقیقه بدون وقفه پرواز کند. این هواپیما میتواند تا محدوده 120 کیلومتری از مرکز کنترل زمینی، به انجام عملیات بپردازد و قادر است به وسیله یک برنامه هوانوردی یا جهت دهی از پیش برنامه ریزی شده، به پرواز درآید، بدین ترتیب که جهت یا مسیر مشخصی برای این هواپیما تعریف می شود و آنگاه برای فرود، دوباره تحت راهبری مرکز کنترل زمینی قرار میگیرد ( فرود این هواپیما از طریق چتر پاراشوت انجام میگیرد.) پهپاد ابابیل میتواند مجموعه ای متنوع از دوربینهای روزانه و شبانه را با خود حمل کند و عکسها و تصاویر ویدئویی بسیار دقیقی بگیرد. احتمالاً مهمترین نگرانی اسرائیل در مورد توانمندی های ابابیل این است که این پهپاد می تواند در ارتفاع پایین به پرواز درآید و با استفاده از سامانه تعیین مسیر GPS اهداف مورد نظر را با دقت، هدف قرار دهد.
حزبالله قبلاً هم از پهپاد برای انجام عملیات علیه اسرائیل استفاده کرده است
شهاب تاکید کرد: تاریخ «نیروی هوایی حزب الله» سرشار از موفقیت است، در سال 1987 یک نفر از نیروهای ویژه حزب الله با استفاده از یک هواپیمای سبک (کمی بزرگتر از ابابیل) و بی آنکه مورد شناسایی قرار گیرد وارد شمال اسرائیل شد و در نزدیکی یک اردوگاه آموزشی فرود آمد، وی در این عملیات موفق شد پیش از شهادت، 6 سرباز اسرائیلی را به قتل برساند. در آوریل 2005 یک هواپیمای مرصاد، 30 کیلومتر از حریم هوایی اسرائیل را درنوردید و دوباره به حریم هوایی لبنان بازگشت.
هواپیماهای اف 16 به سختی می توانند پهپادهای کوچک را ساقط کنند
رسانه های اسرائیلی چندین بار از تلاش حزبالله برای ارسال پهپاد به شمال سرزمینهای اشغالی در آخرین روزهای جنگ جولای 2006 سخن گفتند. بر اساس این گزارشها در خلال جنگ مذکور یک هواپیمای اف 16 به کمک سکوی موشکی دفاع هوایی موسوم به «پانتر» دو پهپاد «ابابیل» را که حامل 40 تا 50 کیلوگرم مواد منفجره بودند و قصد حمله به چند پایگاه راهبردی اسرائیل را داشتند، ساقط کرد. از آن زمان به بعد، کارشناسان اسرائیلی متوجه شدند که هدف گرفتن یک هواپیمای کوچک و کند با هواپیمای اف 16 با دشواریهایی همراه است و به همین خاطر فرماندهان دفاع هوایی ارتش اسرائیل بررسی راههای مقابله با تهدیداتی از این دست را آغاز کردند. همچنین نیروهای سپاه پاسداران ایران در سال گذشته از طریق یک پهپاد و به مدت 50 دقیقه از ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس تصویربرداری کردند. این پهپاد در ارتفاع حداکثر 500 متری ناو مذکور پرواز می کرد و ایران توانست با این عملیات، پیام نظامی مهمی را به گوش آمریکاییها برساند.
اسرائیل بعد از جنگ عملیات هدف گرفتن پهپاد را مورد آزمایش قرار داد
خاطر نشان میشود که نیروی هوایی اسرائیل پس از جنگ جولای 2006 با اجرای برخی تمرینهای نظامی، از هواپیماهای بدون سرنشین چینی استفاده کرد تا سناریوی مواجهه با پهپادهای حزبالله را شبیه سازی کند و هدف قرار دادن اینگونه اهداف را مورد آزمایش قرار دهد. در جریان این تمرینات، خلبان هواپیمای اف 16 به پرواز درآمد و پس از تعیین موقعیت هواپیمای بدون سرنشین، توانست به وسیله مسلسل 20 میلی متری هواپیمای آن را ساقط کند. البته این شبیه سازی خیلی هم دقیق نبود زیرا نمونه چینی که در تمرینات مورد استفاده قرار گرفت با ابابیل تفاوت دارد. این پهپاد چینی از نوع ASN-206/207 است که 220 کیلوگرم وزن دارد و می تواند 50 کیلوگرم مواد منفجره را با خود حمل کند. این پهپاد که حداکثر مدت پرواز آن 8 ساعت است، نمی تواند بیش از 150 کیلومتر از مرکز کنترل دور شود و حداکثر سرعت آن 180 کیلومتر در ساعت است. یگان پهپادهای چینی معمولاً از یک اتاق کنترل و 6 تا 10 کامیون تشکیل می شود که هر کامیون حاوی یک هواپیما و یک سکوی پرواز است. عملیات فرود هواپیما توسط چتر انجام می شود و به همین خاطر آسیبهای فراوانی به آن وارد می شود. یک تیم متشکل از 10 هواپیمای چینی می تواند حداکثر به مدت یک هفته و به طور شبانه روزی عملیات مراقبت را انجام دهد. پهپاد چینی می تواند تصاویر را به صورت زنده ارسال کند و می توان از این پهپاد برای جنگهای الکترونیک هم استفاده کرد.
آواکس آمریکایی با تیر کدام کمان ایرانی شکار میشود
علاوه بر موشک های مختلف در اختیار نیروهای مسلح کشورمان، یکی از
روش های ناشناخته رزمندگان ایرانی در مقابله با آواکس های دشمن استفاده از روش های متنوع جنگ الکترونیک است که جلوه هایی از آن در به دام انداختن پهپادهای مختلف مشاهده شده است. به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، هواپیماهای رادار هشدار زودهنگام و کنترل هوابرد را باید از جمله مهمترین دستاوردهای نظامی سال های جنگ سرد دانست. رادارها که در جنگ جهانی دوم در ساختار نیروهای دفاع هوایی جای گرفتند از مسافت های بسیار دور، نزدیک شدن دسته بمب افکن ها و جنگنده های دشمن را آشکار کرده و به اطلاع فرماندهان می رساندند. در نتیجه با تخصیص میزان کافی از توان دفاعی به سمت اصلی حمله دشمن، دفاع مناسبی شکل می گرفت.