*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

موشکی که خوراکش آمریکایی ها هستند


موشکی که خوراکش آمریکایی ها هستند



«شهید طهرانی‌مقدم به دنبال موشکی بود که با بُرد ۸۰۰ کیلومتر، ابعادی به اندازه موشک شهاب۱ داشته و بتواند اهداف آمریکایی را در اطراف ایران منهدم کند.»

 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بارها اعلام کرده است که در صورت هرگونه تجاوز و تعرض به خاک جمهوری اسلامی، انبوه موشک‌های بالستیک کوتاه بُرد، میانبُرد و دوربُرد سپاه بر سر آمریکایی‌ها و صهیونیستها فرود خواهد آمد.

این موشک‌ها و راکت‌ها که از برد ۱۵۰ تا ۲هزار کیلومتر را شامل می‌شود، به گفته فرماندهان عالیرتبه سپاه می‌توانند یگانهای نظامی متجاوز را در دریا و خشکی منهدم کنند.

از طرف دیگر وجود دهها پایگاه نظامی آمریکا در اطراف ایران (چه در منطقه خلیج فارس و چه کشورهای همجوار)، موجب شده تا آنها چنان خود را در تیررس موشک‌های ایرانی قرار دهند که برای هدف قرار دادنشان نیازی به موشک‌های دوربُرد مانند سجیل، قدر و شهاب ۳ نباشد.

این در حالیست که به گفته سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، با دستیابی ایران به موشک‌های دوربُرد (تا سقف ۲هزار کیلومتر) برای هدف قرار دادن سرزمین‌های اشغالی (در صورت بروز جنگ)، سقف بُرد مورد نیاز سپاه در حوزه موشک‌های بالستیک تامین شده است.

سردار حاجی‌زاده با اشاره به نقش سردار شهید حسن طهرانی مقدم در این ارتقاء توان موشکی می‌افزاید: «حاج حسن یک بار برنامه‌ریزی کرد که به بُرد ۲ هزار کیلومتر برسیم. پس از آن برنامه دیگری داشت و معتقد بود که باید برگردیم و خلاءهای این بُرد را به لحاظ کمی و کیفی برطرف کنیم.

‌در این زمان بود که احساس شد یک موشک با برد ۸۰۰ کیلومتر برای اهداف آمریکایی نیاز داریم اما نه با ابعاد و انداره موشک‌های بزرگ.»

فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: «موشکی مدنظر شهید طهرانی‌مقدم بود که با برد ۸۰۰ کیلومتر، ابعادی به اندازه موشک شهاب۱ داشته باشد.»

۲۹مردادماه سال ۸۹ بود که این موشک بالستیک منحصر به فرد با قابلیت‌هایی متفاوت از انواع قبلی رونمایی شد.

موشک جدید که «قیام» نام داشت، با برد ۸۰۰ کیلومتر جدیدترین موشکی بود که توسط سردار شهید طهرانی مقدم با یک هدف خاص ساخته شد: «انهدام پایگاهها و منافع آمریکایی در اطراف ایران»

موشک ۶ تُنی «قیام» را در حقیقت باید دروازه ورود ایران به عرصه جدید در ساخت موشک‌های بالستیک دانست به طوری که می توان گفت تجربه بیست و پنج ساله صنعت دفاعی کشور (تا آن روز) در عرصه هوافضا در این موشک خلاصه می‌شد؛ موشکی که نداشتن بالک به عنوان یکی از ویژگی‌های آن، علاوه بر افزایش سرعت، قابلیت پرتاب موشک از انواع لانچرهای خاص را به آن می‌دهد.

این موشک بالستیک بنا بر ماموریت‌های تعریف شده، با طول حدود ۱۶ متر و وزن سرجنگی ۷۴۶ کیلوگرم می‌تواند اهداف را در فواصل مختلف مورد اصابت قرار دهد.

سرعت آماده‌سازی و شلیک موشک قیام، یکی دیگر از ویژگی‌های مهم آن است و البته تمامی ویژگی‌ها از قبیل جنس، مواد و دیگر خصوصیات نیز در این موشک رادارگریز مد نظر قرار گرفته است.

موشک بالستیک سوخت مایع قیام، قابلیت پرتاب از سیلوهای مخصوص و پرتابگر را داراست و سقف پرواز آن در حداکثر برد، به ۱۲۶ کیلومتر می سرد.

با این تفاسیر این موشک را باید در کنار انواع دیگر موشکهای ایرانی از نازعات و فاتح و خلیج فارس و زلزال تا شهاب و قدر و سجیل، شاهکاری دیگر از پدر موشکی ایران و اسطوره سپاه پاسداران در حوزه موشکی دانست؛ شهیدی که معتقد بود «تا زمان مقابله مستقیم با اسرائیل باید دندان‌هایمان را روی هم بفشاریم.»

هم‌او که وصیت کرد تا بر روی سنگ قبرش بنویسند: «اینجا مدفن کسی است که آروز داشت اسرائیل را نابود کند.»

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد